persbericht

‘Samen trainen’ voor een sportief en gezond 2022

Twenterand kan zich op gaan maken voor een bijzonder sportief 2022. Voor alle sportievelingen en diegene die een sportieveling wil gaan worden is een gevarieerd aanbod samengesteld. Dit alles in de aanloop naar de maand mei, waarbij op vrijdag 20 mei de Twenterand Run de trekpleister zal zijn. Rondom de Twenterand Run zal dit jaar ook een ondernemersbijeenkomst (19 mei) en een dag voor workshops en trainingen (21 mei) georganiseerd worden.

Goede voornemens blijven bij velen goede voornemens. Tijd om de (hard)loopschoenen in het nieuwe jaar eens echt op te gaan pakken. Samen is alles leuker en word je als beginnend (of gevorderd) loper gestimuleerd om meer uit jezelf te halen. Daarom kan in de maanden januari, februari, maart en april onder de noemer ‘samen trainen’ een goede start gemaakt worden richting een fraaie tijd bij de Twenterand Run of om simpelweg bezig te zijn met het verbeteren van je eigen conditie.

Twenterand Run
Sportpromotie Twenterand heeft als doel het stimuleren en bevorderen van sport & gezondheid in de breedste zin. Voor de 19e keer wordt dit jaar de Twenterand Run, met gemiddeld 1.500 deelnemers aan de start, wederom georganiseerd. Maatregelen rondom corona en andere externe factoren dienende. De Twenterand Run is daarmee een vertrouwd event, maar in 2022 wordt de week rondom de Twenterand Run van een bredere invulling voorzien.

Gezondernemen

Speciaal voor de ondernemers uit Twenterand wordt op donderdag 19 mei de ondernemersbijeenkomst ‘Gezondernemen’ georganiseerd. Het programma wordt in nauwe samenwerking met de ondernemers in Twenterand ingevuld. Gezondernemen betekent een bekende spreker, een gezonde hap en voldoende inspiratie om in beweging te komen of te blijven.

Gezond Twenterand

Een dag bomvol activiteiten op het gebied van bewegen, voeding en mind(set). Dit alles op drie verschillende locaties in het centrum van Vriezenveen. Het gaat hierbij niet enkel om hardlopen. Op de diverse locaties worden van 10 tot 15uur vele workshops & trainingen aangeboden. Ook zullen er actieve uitstapjes georganiseerd worden. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, wielrennen, ATB en meer.

Bij alle events gaat het om verbinden en samen zijn. Met gezondheid als hoofdthema en waarbij gezelligheid minstens zo belangrijk. Daarom worden de dagen ook afgesloten met een borrel en uiteraard een gezonde snack. 

‘Samen trainen’ kan je doen bij nagenoeg alle wandel & loopverenigingen en clubs in elke kern van Twenterand. Op de website www.twenterandrun.nl staat meer informatie over de deelnemende clubs & verenigingen om samen te trainen. Ook vind je daar de start- en aanvangstijden en kun je je daar aanmelden voor de verschillende onderdelen.

Feesttent

Na alle inspanningen is het uiteraard ook tijd voor ontspanning. Traditiegetrouw zal de feesttent weer opgebouwd worden. De vrijdag en zaterdagavond zal er genoeg te doen zijn in- en om de tent. Het exacte feestprogramma volgt later.

Scroll naar boven