Bereid je voor op Twenterandrun 2023

Altijd al eens willen meedoen met de Twenterandrun? Hardloopmotivatie kwijt? 
Als je hardlopen motivatie zoekt dan krijg je hier een paar tips en adviezen om met nieuwe energie te beginnen met hardlopen!

Meer zin om te gaan hardlopen.
Een goed schema geeft je een stok achter de deur om het hardlopen echt vol te houden. Met een beetje hulp krijg je de energie (terug) om het hardlopen super simpel vol te houden. Ieder jaar stellen velen zich het doel om te gaan hardlopen. Hoe bereiken we dit doel nu wel eens een keer en hoe gaan we om met periodes waarin de motivatie voor het hardlopen soms haast onzichtbaar is?

Houd het doel tastbaar.
Niet iedereen zal een podiumplek halen, want dat is maar voor weinigen weggelegd. Je doel “tastbaar” maken kan voor jou goed werken.  Je doel kan bijvoorbeeld zijn, om nou eindelijk eens je 5 of 10 km uit te lopen. Meedoen is winnen!

Bericht bekijken

Doe mee aan de Twenterandrun.
Of je nu een wedstrijdatleet bent of een recreant, dat maakt helemaal niets uit. Door je in te schrijven voor de Twenterandrun heb je iets om naar uit te kijken. Je hebt een echt einddoel. Motivatie genoeg dus.

Rustig aan doen.
Als je een periode ongemotiveerd bent, is het beter om een beetje rustig aan te doen. Een paar rustige trainingen zijn helemaal niet erg, zolang je ze maar wel uitloopt. Je merkt dat het hardlopen weer lukt en door dit goede gevoel komt je motivatie snel terug. Daarna kun je de hardloopintensiteit weer wat omhoog doen. Het gevaar is dat je trainingen te zwaar zijn en dat je ze niet uitloopt. Dan verlies je motivatie. Van traag lopen word je vanzelf snel. 

Verschillende routes.
Door steeds dezelfde route te lopen, kun je ook je motivatie verliezen. Blijf verschillende routes lopen. Je kunt bijvoorbeeld een keer in de week lekker door de natuur rennen (is ook goed voor je krachtopbouw) en twee keer in de week een verschillende route op de weg. Je ziet eens een keer wat anders. Pak eens wat bruggen mee, wat off-road en/of loop eens langs het water. Deze drie dingen zijn bovendien extra uitdagend, omdat het redelijk zwaar kan zijn. Als dit goed gaat, geeft dit natuurlijk een kick en dat gaat weer gepaard met motivatie.

Praat met mensen.
Ook kun je motivatie krijgen door met mensen te praten over hardlopen. Je kunt ze vertellen wat je doelen zijn en wat je zoal loopt. Zo wordt je er wellicht ook eens mee geconfronteerd (‘hoe gaat het met je doelen?’) en daardoor heb je natuurlijk extra de wil om je doelen te bereiken. Je kunt tevens samen gaan lopen. Dit kan natuurlijk ook gezellig zijn.

Stimulerende tips.
Buiten deze tips, heb je natuurlijk nog de laatste algemene stimulerende tips. Ten eerste kan je door het hardlopen beter tegen stress. Je zit lekkerder in je vel, je hebt meer energie, je wordt productiever, je slaapt beter, je krijgt meer zelfwaardering, je bent prettiger in je omgang en je bent je conditie aan het verbeteren. Nu nog redenen om op de bank te blijven zitten en je trainingen uit te stellen? Doe goede schoenen aan en loop met plezier.

Tot slot.
Begin op tijd met de voorbereiding, want je bent al gauw 10 weken verder voor je jouw doel behaald hebt. Ga vooral genieten van je vorderingen, het tempo daarbij is niet belangrijk. 

Scroll naar boven