21 MEI 'Gezond Twenterand'

Een hele dag (van 10 tot 16u) vol met allerlei activiteiten op het gebied van bewegen, voeding & mind(set) voor jong & oud.
Na die tijd praten we nog gezellig na onder het genot van een hapje, drankje en lekker muziek bij de Local Food Truck Markt
op het Manitobaplein tot 18.30uur.

2 mega podia met elk ruim 10 workshop en trainingen met daarnaast ruim 20 clubs/ verenigingen in het centrum van Vriezenveen. Op de beide podia kun je o.a. gratis sessies volgen als Zumba, BBB, Yoga, Kickboksen, Body Balance, Presteren onder druk en nog veel meer!

Naast de podia zijn is er speedsoccer, MTB, Wandelen (ook voor senioren), Wielrennen, Basketbal, Volleybal en nog veel meer. Er zijn ook masseurs aanwezig, de fysiotherapeuten zijn er en heuse vitaliteitscoaches.

Gedurende de dag zijn er maar liefst 5 Food Trucks aanwezig (open v.a. 11uur) met sushi, verse pizza, Smoothies, wafels met fruit, Broodjes Zalm, Wraps en nog veel meer.

Om 16.00uur is er een gezamenlijk afsluiting inclusief borrel die zeker wel even mag duren. De Food Trucks zijn dan zeker ook nog open!

Vele clubs en verenigingen bieden van 10-16u een programma aan. Daar kun je gewoon ter plekke aan deelnemen. Voor de beide podia kun je een plekje reserveren voor 1, 2, 5 of 10 activiteiten de button hieronder. 60% van de plaatsen kunnen worden gereserveerd, de overige 40% kunnen ter plekke deelnemen.

PROGRAMMA

10:00 tot 10.30uur

Podium Manitobaplein

10:00 uur - Fast Fit! (Zorgzaam Twenterand)

Bij de training Fast Fit! Is het de bedoeling dat de deelnemers alle oefeningen zo snel als mogelijk afwerken. Je kunt hierbij o.a. denken aan push ups, burpees en squads.  Denk jij de snelste tijd van Twenterand neer te kunnen zetten of je eigen tijdrecord neer te zetten/verbeteren? Schrijf je dan snel in!

Podium Tilanusplein

10:00 uur - Body Combat (De Sporfabriek)

Bodycombat is een high-energy workout, geïnspireerd op oosterse vechtsporten met bewegingen uit karate, taekwondo, kung fu, kickboxing en tai chi. Binnen een korte tijd krijg je een geweldige conditie en word je sterker. Je “vecht” tegen een denkbeeldige tegenstander en je doet geen moeilijke bewegingen. Altijd al eens willen proberen? Schrijf je dan snel in!

10:00 - 16:00uur - Clinic Clubs & Verenigingen

De gehele dag staan clubs als Peatminers, Dos, Deto, Vrivo, Skeeler- & Wielerclub, Runnig on Wheels, Volle Wille, Control Club met een veelvoud aan activiteiten in het centrum van Vriezenveen (Manitobaplein, Jonkerlaan & Tilanusplein). 

Je kunt ter plekke deelnemen aan een van de vele clinics.

10:30 tot 11.00uur

Podium Manitobaplein

10:30 uur - Streetdance 6-12 jaar (Sportfabriek)

Al je energie eruit dansen? Dat kan tijdens de Streetdance les! Vind jij het leuk om te dansen en wil je graag een keer een les Streetdance meedoen? Tijdens deze les leert de instructeur jou danspasjes aan waarmee jij lekker mee kunt dansen op de muziek. Dan is dit je kans!

Podium Tilanusplein 

10:30 uur - Yoga (Het Zentrum)

Tijdens de yoga maken we het lichaam soepeler en sterker. Yoga zorgt er o.a. voor dat je flexibeler wordt, versterkt je botten en spieren, verlaagt je bloeddruk, verbetert je zuurstofopname en bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je ontspannen wordt. Tijd om even te ontspannen? Schrijf je dan snel in!

11.00 tot 11:30uur

Podium Manitobaplein

11:00 uur - Pilatus/ BBB (Berkhof Sport & Bewegen)

Pilates is een trainingsconcept waarbij oefeningen worden uitgevoerd die zich richten op een sterk ‘krachtcentrum’ of ‘powerhouse’. Het uitvoeren van bepaalde oefenvormen voor de rug, buik en de bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat je romp sterker wordt. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je bij andere activiteiten meer kracht, balans en stabiliteit. Naast Pilates oefeningen staan tijdens de les ook BBB oefeningen centraal. BBB staat voor: buik, billen en benen. BBB richt zich vooral op de ‘probleemgebieden’ bij vrouwen. Deze les is eenvoudig en kent een lagere intensiteit. Hierdoor ook zeer geschikt voor beginners. Wil je de combinatie tussen Pilatus en BBB proberen?

Podium Tilanusplein

11:00 uur - Fast Fit! (O2 beweeg buiten in balans)

Bij de training Fast Fit! Is het de bedoeling dat de deelnemers alle oefeningen zo snel als mogelijk afwerken. Je kunt hierbij o.a. denken aan push ups, burpees en squads.  Denk jij de snelste tijd van Twenterand neer te kunnen zetten of je eigen tijdrecord neer te zetten/ verbeteren? Ben je van de partij?

 

11:30 tot 12:00 uur

Podium Manitobaplein

11:30 uur - Core (Sportfabriek)

Tijdens de core training verbeter jij je rompstabiliteit! Als we het hebben over de core dan hebben we het over de rug-, buik-, bil- en heupspieren. Deze spieren zijn aan alle ledematen verbonden en zijn een groot deel van invloed op uw motoriek. Een goede rompstabiliteit kan u enorm helpen in het dagelijks leven, denk hierbij aan o.a.:

  • Het voorkomen van lage rugklachten.
  • Het verbeteren van uw lichaamshouding
  • Het voorkomen van blessures.
  • Het verbeteren van uw sportprestaties.

Wil jij werken aan je rompstabiliteit? Doe je mee!

Podium Tilanusplein 

Work in progress......

12:00 tot 12:30 uur

Podium Manitobaplein

12:00 uur - Presteren onder druk (Sport- & Prestatiepsycholoog)

Onder druk presteren, het blijft een raar fenomeen. De één is als het er echt om gaat op zijn best, de ander faalt opzichtig. Hoe zit dat bij jou? Waar ligt jouw focus onder druk. Wat gebeurt er in je hoofd waardoor je wel of niet beter gaat presteren. Verstijf je of heb je het juist nodig? Wat heb jij nodig om te presteren, hoe kom je daar achter en hoe pas je het dan toe zodat je beter gaat presteren onder druk. 

Podium Tilanusplein

12:00 uur - Kickboksen (Ya Sport)

Kickboksen is een vechtsport waar je zowel je handen als je benen mag gebruiken om stoten en trappen uit te delen. Het geeft je lichaam een enorme boost. Kickboksen is uiterst geschikt voor een full-body work-out. Daarbij is het uitdagend en haalt het je zonder twijfel uit je comfortzone, maar dan op een veilige manier. Je lichaam beweegt op een natuurlijke manier, maar op een hoog tempo. Lijkt het jou gaaf om kennis te maken met de vechtsport kickboksen? Doe je mee! 

12:30 - 13:00 uur PAUZE

Pauze!

Op het Manitobaplein is The Local Food Truck Markt en zijn er stands van Sportvoeding Webshop en StepOne met leuke aanbiedingen.

Dus neem een Smoothie, Wafel met Fruit, Sushi, Verse Pizza, Broodje Zalm of een heerlijke wrap! 

13:00 tot 13.30 uur

Podium Manitobaplein

13:00 uur - Fun WorkOut (Team Wierden)

Fun WorkOut circuit voor jong & oud! 40 seconden bewegen, 20 seconden rust op vette jaren 90 muziek. Verschillende instructeurs die op elk gewenst niveau de oefeningen voordoen. High intensity & low intensity. Zo genieten en zweten we samen op goede muziek zonder moeilijke choreo! Dus jij kan zeker meedoen!

13:30 - 14:00 uur

Podium Manitobaplein

13:30 uur - Zumba (Berkhof Sport & Bewegen)

Een Zumba les combineert snelle en langzame ritmes die de nadruk legt bij het vormen van het lichaam op een aerobic/fitness manier, die een unieke gecombineerde balans ontwikkeld van cardio-en spiertraining. Zumba heeft een aantal basis bewegingen van aerobic, interval en resistente training gecombineerd tot een maximale calorie, cardio gerichte lichaamstraining. De cardio-gerichte dansbewegingen zijn makkelijk te volgen stappen, die de moeilijkste zones aanpakt zoals, armen, benen, buik en de belangrijkste spier van het lichaam, het hart. Wacht niet te lang en schrijf je snel in!

Podium Tilanusplein

13:30 uur - Strong (Sportfabriek)

Strong is een high intensity training. Wat deze les nou bijzonder maakt, is dat alle oefeningen strak op de muziek zitten en je dus precies hoort wat je moet doen. Een pittige training voor jong en oud. Strong heeft 3 opties: zonder springen, met springen en een nog meer intensieve vorm. Deze oefeningen dragen o.a. bij aan een verbetering van je uithoudingsvermogen en het verstevigen van meerdere spiergroepen. Wil jij fit worden door een high intensity training op muziek? Doe je mee?

14:00 - 14.30 uur

Podium Manitobaplein

14:00 uur - Yoga (Zentrum)

Tijdens de yoga maken we het lichaam soepeler en sterker. Yoga zorgt er o.a. voor dat je flexibeler wordt, versterkt je botten en spieren, verlaagt je bloeddruk, verbetert je zuurstofopname en bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je ontspannen wordt. Tijd om even te ontspannen? Doe dan mee!

Podium Tilanusplein

14:00 uur - Kom uit de stoel! (ZorgSaam Twenterand)

Bij deze activiteit gaan we bewegen terwijl we op de stoel zitten. Het zijn simpele en laagdrempelige oefeningen waardoor senioren in beweging kunnen blijven. Het is zeer belangrijk dat iedereen in beweging blijft, bewegen zorgt er namelijk voor dat het verouderingsproces geremd wordt. Sporten is goed voor je motoriek, je geheugen, ademhaling en longcapaciteit, bloedcirculatie, spieren en botten. Buiten alle lichamelijke bevordelijkheden is het ook erg goed voor uw mentale gezondheid. Schrijf je dus snel in om een stoel te bemachtigen!14:30 - 15:00 uur

Podium Manitobaplein

14:30 uur - Streetdance 12 - 16 (Sportfabriek)

Al je energie eruit dansen? Dat kan tijdens de Streetdance les! Vind jij het leuk om te dansen en wil je graag een keer een les Streetdance meedoen? Tijdens deze les leert de instructeur jou danspasjes aan waarmee jij lekker mee kunt dansen op de muziek. Dan is dit je kans, doe mee!

Podium Tilanusplein 

14:30 uur - Bodyshape (Berkhof Sport & bewegen)

Bodyshape is een combinatie tussen aerobics en fitness oefeningen, samengevoegd in een zeer afwisselende les. De les bestaat uit conditietraining en wordt afgewisseld met oefeningen om spierkracht te trainen. Ideaal als je wilt afvallen of even alles wilt geven. De les begint met een pittige warming-up, gevolgd door krachtoefeningen. Vooral de bekende probleemgebieden buik, billen en benen komen aan bod. Na deze oefeningen volgt wederom een cardio gedeelte, hierdoor verbeter je je conditie en verbrand je vet. De les wordt afgesloten met een cooling-down, waarbij je spieren worden gerekt en je hartslag omlaag wordt gebracht. Je lichaam wordt dus continu op een ander vlak uitgedaagd, waardoor bodyshape een erg uitdagende en afwisselende les is. Wil jij jezelf uitdagen doormidden van deze afwisselende les? Doe mee!

14:30 Samen wandelen

Om 14.30 uur vertrekt bij de ingang van de Tent op het manitobaplein iedereen die wil voor een gezamenlijke wandeling door het centrum van Vriezenveen. 

15:00 - 15:30 uur

Podium Manitobaplein 

15:00 uur - Body Balance (Sportfabriek)

Bij Body Balance kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijkse leven en zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je hele lichaam sterker en flexibeler te maken. Het controleren van je ademhaling is onderdeel van alle bewegingen en de instructeur geeft altijd opties voor beginnende deelnemers. Wil jij graag werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest? Doe dan mee!

Podium Tilanusplein

15:00 - BBB (Ya Sport)

Ik hoor je denken wat is een BBB workout? Tijdens de BBB workout trainen we door een combinatie van cardio- en krachtoefeningen de belangrijkste 3 B’s van je lichaam, namelijk: Buik, Benen en Billen. Voor veel mensen zijn de buik, benen en billen probleemgebieden. Daar wordt het overmatig vet opgeslagen. Die vetopslag zorgt voor de beruchte ‘zwembandjes’ of kwabbillen die een vrouw (of man) juist niet wil hebben. Bij BBB besteden we aandacht aan spiergroepen die je in het dagelijks leven te weinig gebruikt. Door die specifieke gebieden van de billen, benen en buik te trainen zorgen we ervoor dat op die plaatsen vet wordt verbrand. Wil jij graag fit zijn voor de zomer? Doe dan mee!

15:30 - 18.30 uur AfterParty

Graag nodigen wij iedereen uit op het Manitobaplein in het horeca gedeelte waar ook de Local Food Truck Markt staat om samen nog wat na te kletsen onder het genot van een hapje, drankje en lekkere muziek.

Reserveer je plek voor 1 of meerdere workshop via deze link:

Scroll naar top